Luminița DASCĂLU

N. 3 decembrie 1961, Boldu, jud. Buzău. Poetă. Fiica Pavelicăi și a lui Aurel Dascălu. Bibliotecară la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila. Membră a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Brașov din 2011. A debutat în 1994 cu proză scurtă în revista Kogaion din Deva. Debutul editorial s-a produs în 1997, cu volumul de versuri Rime fragile, Editura Univers Enciclopedic. A colaborat cu versuri la Literatorul, Convorbiri literare, Familia, Ateneu, Hyperion, Poezia, Sud, Porto Franco, Revista nouă, Excelsior, Aisberg, Trivium, Spații culturale. A publicat teatru și proză în Kogaion, Sud, Excelsior, Dunărea de Jos etc. Prezentă în antologii brăilene. Organizatoare de evenimente literare, ex. Microfestivalul „Adriana Sitaru”. Coordonatoare a Cercului de Lectură „Mihail Sebastian” din Brăila. Inițiatoare și redactor șef al revistei de poezie Poem Caffé. Premiu literar pentru poezie la Festivalul „Lucian Blaga”. Ținutul fratelui mai mare a fost nominalizat la Marele Premiu al Festivalului de Literatură FestLit Cluj-Napoca, 2014 și a fost distins cu Premiul „Cartea anului 2013” al Filialei Brașov a Uniunii Scriitorilor din România (2015).
OPERA: Rime fragile, versuri (1997); Condominium, versuri (2008); Poeme, versuri (2010); Ținutul fratelui mai mare, versuri (2013).
REFERINȚE CRITICE (selective): Lucian Alecsa, Dan Anghelescu, Constantin Gheorghinoiu, Gheorghe Lupașcu, Constantin Trandafir, Virel Ștefănescu, Aurel M. Buricea, Tudor Opriș, Viloleta Savu, Adrian Lesenciuc, Andrei Bodiu.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.